+
Jacob Philipson, Chairman Datscha, och Robert M. White, Jr., CEO och Grundare av Real Capital Analytics.
 • Stronghold säljer Datscha

  PUBLICERAD 2019-12-11 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2019-12-11 16:26

  I ett pressmeddelande uppger Stronghold Invest att Datscha går samman med amerikanska fastighetsdataleverantören Real Capital Analytics (RCA). “Vi har alltid beundrat RCA och är övertygade om att det kommer att bli ett bra nytt hem för Datscha, dess anställda och kunder”, kommenterar Urban Edenström, vd för Stronghold Invest.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Transaktionen är en av de största affärerna inom PropTech i Europa under 2019.

  – Både RCA och Datscha har etablerat sig på marknaden som en följd av integriteten i sin data samt den höga kundnöjdheten. Båda företagen har även en historia av innovation och den kombinerade tekniska och analytiska kompetensen hos medarbetarna kommer att vara en stark tillgång, säger Robert M. White, Jr., vd och grundare av Real Capital Analytics.

  Datscha kommer att fortsätta verka under sitt eget varumärke och Jacob Philipson, ordförande och tidigare vd på Datscha, kommer att fortsätta som rådgivare för RCA.

  – RCA är den perfekta ägaren. Att kombinera Datschas tekniska strategi med RCAs globala närvaro och datatillgångar kommer att möjliggöra något som ingen tidigare har gjort på marknaden, säger Jacob Philipson.

  – Vi grundade Datscha för 20 år sedan och det har varit en väldigt inspirerande resa. Nu är det dags för ett nytt kapitel och sammanslagningen med RCA öppnar upp en helt ny rad av möjligheter på en global scen. Vi har alltid beundrat RCA och är övertygade om att det kommer att bli ett bra nytt hem för Datscha, dess anställda och kunder, säger Urban Edenström, grundare av Datscha och grundare och vd för Stronghold Invest AB.

  Mattias fröjd

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived