+
Micasa ska försöka sälja Orhems gård i Skarpnäck. Foto: Micasa
 • Stockholms stad vill sälja ”svår” fastighet i Söderort

  PUBLICERAD 2019-12-03 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-12-04 08:32

  Stockholms kommunala vårdfastighetsbolag Micasa räknar inte med några rekordintäkter för den tomma fastighet i Skarpnäck som bolaget nu ska försöka sälja.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det är fastigheten Orhem 1:4 i Skarpnäck som Micasa vill sälja. I folkmun kallas fastigheten för Orhems gård och alldeles i närheten ligger Flatens naturreservat och Orhems kolonilottsområde.

  – Socialförvaltningen har hyrt fastigheten som behandlingshem. Efter det var det boende för nyanlända ungdomar. Men då den verksamheten har minskat har nu socialförvaltningen sagt upp hyresavtalet. Därmed har vi bestämt oss för att sälja fastigheten, säger Gunnar Kempe, handläggare på Micasa till Fastighetsnytt.

  Läs även: Stockholms stad säljer stor fastighet i Akalla

  Enligt Gunnar Kempe gör gårdens skick och läge att bolaget inte räknar med några stor intäkter. Närheten till Flatens naturreservat gör att det råder begränsningar kring vad en ny ägare kan göra med fastigheten.

  – Vi hoppas på att gå plus minus noll. Det är en svår affär, det går inte att komma ifrån, säger han.

  Kan man tänka sig att en privatperson köper gården för att bo i?

  – Den är inte den målgruppen vi riktar oss till. Det är mycket jobb med det. Vi tror att den som köper det här kommer att använda det till någon form av behandlingshem eller LSS-boende. Men däremot finns det ett annex som kan kan ha till tjänstebostad, säger Gunnar Kempe.

  Två byggnader ingår. Det mindre annexet går att ha som tjänstebostad, säger Gunnar Kempe. Bild: Micasa

  Den 5 december fattar styrelsen för Micasa beslut om en försäljning.

  Tidigare i höstas fattade bolaget beslut om att sälja en stor fastighet i Akalla. Enligt Gunnar Kempe kommer prospekt att vara klara för den affären någon gång efter årsskiftet.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived