+
Ilja Batljan, vd och grundare till SBB. På Business Arena Stockholm 2019.
 • SBB:s miljardemission slutförd

  PUBLICERAD 2019-12-13 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-12-13 13:06

  SBB drar in 1,5 miljarder i företrädesemissionen av B-aktier som bolaget kungjorde i samband med budet på Hemfosa i mitten av november.

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Syftet med emissionen är att stärka det sammanslagna bolagets finanser och öka chanserna att höja kreditbetyget till BBB+ inom 12 månader. SBB har för närvarande betyget BBB-, vilket är den lägsta nivån av investment grade. S&P höjde dock utsikterna för bolagets kreditbetyg till positiva efter budet på Hemfosa.

  Den slutliga sammanräkningen av företrädesemissionen visar att 57 907 534 stamaktier av serie B, motsvarande cirka 88,5 procent av de nya aktierna, tecknades med stöd av teckningsrätter.

  Vidare tecknades 5 800 041 B-aktier, motsvarande cirka 8,9 procent, tilldelats personer som tecknat utan stöd av teckningsrätter. Återstående 1 735 486 B-aktier, motsvarande cirka 2,7 procent, har tilldelats emissionsgaranter.

  Genom företrädesemissionen tillförs SBB cirka 1,5 miljarder kronor före emissionskostnader.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived