+
Oscar Engelbert Foto: Oscar Properties.
 • Oscar Engelbert: Goda förutsättningar för nyemission

  PUBLICERAD 2019-12-04 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-12-04 13:27

  Oscar Properties meddelar att ungefär hälften av preferensaktieägarna accepterat erbjudandet att byta ut dessa mot stamaktier. Något som enligt Oscar Engelbert bådar gott för bolagets företrädesemission.

  Textstorlek

  Dela med andra

  – Utfallet i utbyteserbjudandet i kombination med konverteringen av obligationer tidigare under hösten ger Oscar Properties en stabil grund att stå på, samt goda förutsättningar för företrädesemissionens genomförande, säger bolagets vd Oscar Engelbert enligt ett pressmeddelande.

  Utbyteserbjudandet, som löpte ut den 2 december, har accepterats av cirka 51 procent av totala antalet preferensaktier och cirka 45 procent av totalt antal preferensaktier av serie B.

  Bolaget är i färd med att göra en nyemission av stamaktier med företrädesrätt för befintliga stamaktieägare om cirka 249 miljoner kronor. Teckningsperioden löper till och med den 6 december 2019.

  Oscar Properties ägarbolaget Parkgate har tillsammans med investerare, däribland Backahill, Kvalitena och Mats Gabrielsson, åtagit sig att teckna stamaktier i för totalt drygt 90 miljoner kronor, motsvarande cirka 36 procent av företrädesemissionen.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived