+
Johan Oscarsson, snart vd på Strukton Rail. Foto: MTR
 • MTR:s vd lämnar – går till Strukton

  PUBLICERAD 2019-12-09 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-12-09 14:09

  Nu är det klart vem som efterträder Robert Röder som lämnade vd-posten på Strukton Rail tidigare i år.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Styrelsen för järnvägsbolaget Strukton Rail har utsett Johan Oscarsson till ny vd. Han kommer närmast från tunnelbane- och tågentreprenören MTR och tillträder sitt nya uppdrag den 3 mars 2020.

  Tidigare vd:n Robert Röder lämnade Strukton Rail i somras efter att ha rekryterats till vd-posten på norska Nordic Railcare Group.

  Spännande uppdrag

  Johan Oscarsson uttalar sig kort om jobbytet i ett pressutskick.

  – Att leda Strukton blir ett otroligt spännande uppdrag. Jag ser verkligen fram emot att få fortsätta jobba i en bransch där det satsas massor från politiskt håll och pratas mycket om hur viktig järnväg och tågtransporter är för en hållbar framtid. Vi har ett enormt viktigt samhällsuppdrag som vi ska vara stolta över, säger Johan Oscarsson.

  Lars Schyllander som varit tillförordnad vd på Strukton Rail sedan en tid tillbaka sitter kvar på posten tills dess och går därefter in i en roll som underhållschef på bolaget.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived