+
Peter Norhammar, fondförvaltare på Länsförsäkringar Fonder
 • Länsförsäkringar och Ica positiva till budet på Hemfosa

  PUBLICERAD 2019-12-04 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-12-04 16:24

  Länsförsäkringar Fastighetsfond och Ica-handlarnas Förbund, som tillsammans kontrollerar 7,6 av rösterna i Hemfosa, är positivt inställda till SBB:s bud på bolaget.

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Det skriver SBB i ett pressmeddelande.

  I mitten av november lade SBB ett bud på Hemfosa. Ambitionen är att bygga upp det största bolaget inom social infrastruktur med samhällsfastigheter i Norden.

  Både Länsförsäkringar och Ica har nu meddelat att deras bedömning är att budet är attraktivt och att de därför avser att acceptera. De har dock inte förbundit sig genom avtal eller liknande.

  – Vi stödjer budet och ser det som positivt för fastighetssverige att det skapas ett större noterat bolag med hög exponering mot lågrisktillgångar som samhällsfastigheter utgör, säger Peter Norhammar på Länsförsäkringar Fastighetsfond enligt pressmeddelandet.

  Länsförsäkringar Fastighetsfond innehar 5,9 av rösterna i Hemfosa och Ica 1,7 procent.

  Ica-handlarnas Förbund är sen tidigare aktieägare i SBB och äger cirka 0,3 procent av aktierna och 0,1 procent av rösterna. Genom att acceptera budet utökar de enligt pressmeddelandet sitt engagemang som långsiktig institutionell ägare i SBB med en exponering mot samhällsfastigheter i Norden.

  Sista dag att acceptera budet är den 20 december.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived