+
Stockholm city west Foto: Kungsleden
 • Kungsleden slår till igen – köper kontor på Kungsholmen

  PUBLICERAD 2019-12-09 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2019-12-09 09:04

  Kungsleden köper ytterligare en kontorsfastighet, Gladan 4, i kontorsklustret Stockholm city väst på Kungsholmen i Stockholm. 

  Textstorlek

  Dela med andra

  Kungsleden äger sedan tidigare sex fastigheter i kontorsklustret och har nu köpt Gladan på Warfvinges väg 30-32 på Kungsholmen för 428 miljoner kronor. Det innebär att bolaget nu basar över en cirka 58 000 kvadratmeter stor yta.

  – Förvärvet ger oss ännu större möjligheter att vidareutveckla Stockholm city väst till ett attraktivt och hållbart kontorskluster med inspirerande miljöer för våra kunder, säger Ylva Sarby Westman, vice vd och chef för fastighetsinvesteringar på Kungsleden, i ett pressmeddelande.

  Kungsleden har även själva sitt huvudkontor i Stockholm city west.

  – Vi trivs fantastiskt bra. Området ligger både centralt och med närhet till vatten och grönområden.

  Tomträtten förvärvas från Areim och inrymmer en byggnad om 7 600 kvadratmeter. Det årliga hyresvärdet uppgår till drygt 25 miljoner kronor och de största hyresgästerna är LRF Konsult, Förlagssystem, Region Stockholm/Stockholms Läns Landsting och GEP Communication Group.

  Tillträde sker den 12 december 2019.

  Teresa Ahola

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived