+
 • Koreanskt storköp bekräftat och klart

  PUBLICERAD 2019-12-11 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-12-11 10:32

  Som Fastighetsnytt avslöjade i höstas är det koreanskt kapital som köpt Bråvikens hela logistikportfölj. Nu har transaktionen på 1,8 miljarder kronor genomförts.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det var i september som Fastighetsnytt kunde berätta att det bakom köpet av Bråvikens hela logistikbestånd fanns sydkoreanska pengar.

  Läs även: Avslöjar: Koreaner bakom Bråviken-förvärv

  På tisdagen meddelade Bråviken Logistik Fastigheter försäljningen av koncernens samtliga fastighetsägande bolag nu slutförts och att köparen är GLL Real Estate Partners, som genomfört förvärvet på uppdrag av sydkoreanska investerare, lokalt representerade av LB Asset Management.

  Bråviken skriver i ett pressmeddelande att man bedömer att större delen av likviden från transaktionen kommer att kunna skiftas ut till aktieägarna genom inlösen av aktier under mars 2020. Resterande del avses skiftas ut till aktieägarna genom en frivillig likvidation, vilket beräknas vara klart under andra halvan av 2020. Bråviken Logistik AB kommer att avnoteras från Spotlight Stock Market i och med detta.

  Fastigheterna i affären

  Automobilen 1 i Nyköping. Uthyrningsbar yta: 44 867 kvadratmeter.

  Hyresgäst: Nyköpings kommun

  Flahult 21:45 i Jönköping. Uthyrningsbar yta 45 288 kvadratmeter.

  Hyresgäst: Aditro Logistics

  Vätet 2 i Norrköping. Uthyrningsbar yta 48 551 kvadratmeter.

  Hyresgäst: Stadium

   

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived