+
Lars Gjörloff, Lars Rosander, Tomas Söreling och Joakim Ljungqvist vid området. Foto: Hultfreds kommun
 • Kommunen säljer mark – kan bli radhus för företag

  PUBLICERAD 2019-12-05 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2019-12-05 15:44

  “Vi skapar en spännande och modern hubb för logistik och handel i bästa läge”, säger Lars Rosander, kommunalråd i Hultsfred, till pressen. 

  Textstorlek

  Dela med andra

  Hultsfreds kommun säljer ett 94 000 kvadratmeter stort område i Småland med en gammal batterifabrik, fastigheten Batteriet, som genomgår ett större saneringsarbete och kan bli radhus för företag, enligt kommunen. 

  – Det råder full aktivitet i området. Vi skapar en spännande plats för logistik och handel i bästa småländska läge, säger Lars Rosander, kommunalråd i Hultsfred, i ett pressmeddelande. 

  Stort intresse för tomterna

  Borgkrona ska etablera “Handelsplats Oskar” på tomten, som får en mix av verksamheter inom dagligvaror och sällanköp. Schenker, IKEA Industry och DSV Roads är redan närmaste grannar.

  – Det blir spännande att se vilka företag och verksamheter som vill vara med och utveckla området ytterligare. Intresset för tomterna är stort, säger kommunens utvecklingschef Lars Gjörloff. 

  Förutsatt att detaljplan och marksanering håller tidplan kommer tomterna att vara redo för försäljning under våren 2020, men redan nu kan intressenter kontakta kommunen för att starta processen.

  – Vi är glada över att kunna erbjuda marknaden ett riktigt bra läge, där allt dessutom är förberett, säger Gjörloff.

  Priset på marken har fastställts till 50 kronor per kvadratmeter exklusive anslutningsavgifter, enligt kommunen.

  Teresa Ahola

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived