+
Johan Knaust vd på K2A. Foto: K2A.
 • K2A tar in pengar i riktad nyemission

  PUBLICERAD 2019-12-12 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-12-12 15:28

  Bostadsbolaget K2A genomför en riktad nyemission av preferensaktier för att öka den finansiella flexibiliteten och tillvarata investeringsmöjligheter.

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

  Bolaget emitterade 300 000 preferensaktier till kursen 332 kronor och tillförs därmed 100 miljoner kronor före emissionskostnader.

  Teckningskursen fastställdes genom ett så kallat accelererat ”book building”-förfarande lett av ABG Sundal Collier och motsvarar en rabatt om 2,1 procent gentemot stängningskursen på Nasdaq Stockholm den 11 december 2019.

  Nyemissionen var övertecknad med stort intresse från svenska och internationella professionella investerare.

  Skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att diversifiera aktieägarbasen och samtidigt genomföra kapitalanskaffningen på ett tids- och kostnadseffektivt sätt.

  Styrelsen i K2A avser även att kalla till extra bolagsstämma i syfte att höja inlösenkursen på Bolagets preferensaktie från 325 till 350 kronor. Kallelsen förväntas offentliggöras omkring den 12 december 2019.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived