+
Projektet i Växjö. Illustration: Skanska
 • K2A köper fler hyresrätter i Växjö: “I linje med vår strategi”

  PUBLICERAD 2019-12-09 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-12-09 11:52

  K2A köper ett nybyggt hyresrättsprojekt av Skanska. “Ett förvärv i linje med vår strategi att stärka vår position på orter med stark befolkningstillväxt”, säger Johan Knaust.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Affären omfattar samtliga aktier i det bolaget Skanska Hyresbostäder Hovs Hagar AB som äger fastigheten Växjö Soluppgången 1. K2A Knaust & Andersson köper hela bolaget av Skanska och transaktionen baseras på ett underliggande fastighetsvärde på cirka 160 miljoner kronor.

  Skanska kommer att finansiera, bygga och färdigställa projektet i dess helhet innan K2A tar över, vilket är planerat till januari 2022.

  Förskola byggs in från början

  Utöver 60 hyresrätter byggs öven en förskola med plats för 125 barn.

  Hyresvärdet beräknas till cirka 8,6 miljoner kronor 2022.

  Byggnaderna kommer att uppfylla Skanskas egna hållbarhetsstandard Skanska Grön Hyresbostad och kommer bland annat att utrustas med solceller på taken och grundinstallationer för laddstolpar till elbilar.

  Johan Knaust, vd på K2A, kallar köpet strategiskt.

  – Vi har sedan tidigare två andra projekt i Växjö vilka planeras att färdigställas under 2022 och sammantaget kommer vi inom ett par år kunna erbjuda över 300 hyres- och studentbostäder, säger han i ett pressmeddelande.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived