+
Linda Jonsson lämnar Veidekke Sverige för en tjänst hos Moderaterna i riksdagen. Foto: Veidekke
 • Hon lämnar Veidekke för Moderaterna

  PUBLICERAD 2019-12-04 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-12-04 08:55

  Veidekkes bostadspolitiska expert lämnar branschen för ett uppdrag som politisk sekreterare hos Moderaterna i riksdagen.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det är en rutinerad Veidekke-medarbetare som nu lämnar bolaget för ett jobb i riksdagen. Linda Jonsson har under de senaste 3,5 åren jobbat med marknads- och bostadsanalys på Veidekke Sverige. Hon har varit redaktör för sajten bostadspolitik.se och har tillsammans med Lennart Weiss, kommersiell direktör på Veidekke Sverige, tagit fram flera bostadspolitiska rapporter.

  Hos Moderaterna ska hon arbeta som politisk sakkunnig i civilutskottet och ha särskilt fokus på att utveckla partiets bostadspolitik.

  Tacksam för tiden på Veidekke

  Linda Jonsson kommenterar det nya jobbet i ett pressmeddelande.

  – Dessa år på Veidekke har betytt otroligt mycket för mig. Lennart har inte enbart fungerat som min chef utan också som min mentor. Jag har lärt mig mycket om både branschen och politik vilket jag är väldigt tacksam för, säger Linda Jonsson.

  Lennart Weiss säger i en kommentar att han gratulerar Moderaterna till en “fin-fin rekrytering” och att han hoppas att Moderaterna menar allvar med att utveckla sin bostadspolitik.

  Linda Jonsson tillträder tjänsten den 1 januari 2020.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived