+
 • Hemfosa köper för 650 miljoner

  PUBLICERAD 2019-12-05 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2019-12-05 15:48

  Hemfosa har förvärvat elva vårdfastigheter i Finland och två fastigheter i Sverige till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 650 miljoner kronor.

  Textstorlek

  Dela med andra

  De elva vårdfastigheterna är belägna i Helsingfors, Åbo, Tammerfors och Uleåborg. Uthyrningsbar yta uppgår till cirka 20 900 kvadratmeter, och majoriteten av byggnaderna är uppförda 2018-2019. Fastigheterna är fullt uthyrda och återstående avtalslängd är drygt 11 år. Säljare är CapMan och fonden Nordic Real Estate II.

  – Vi är glada över att ha genomfört vår första exit i fonden som fortfarande är i investeringsfasen. Utvecklingen av portföljen med moderna vårdfastigheter under så kort tid med exit nu till en professionell och långsiktig fastighetsägare möter vår value-add strategi väl, kommenterar Juhani Erke, Partner, Head of CapMan Real Estate Finland, i ett pressmeddelande.

  Hemfosa har även förvärvat två fastigheter i Borås. Borås Kommun är hyresgäst med kontorsverksamhet och skola. Total uthyrningsbar yta uppgår till drygt 8 000 kvadratmeter. Årliga hyresintäkter uppgår till 11 miljoner, uthyrningsgraden uppgår till 92 procent och återstående avtalslängd är 8,8 år.

  – Vi är glada att kunna förvärva dessa moderna vårdfastigheter som kompletterar vårt övriga finska bestånd väl. Förvärvet innebär ett viktigt steg in i segmentet för äldreboenden i Finland där efterfrågan, liksom i övriga Norden, ökar med en växande andel äldre i befolkningen. Det ger också Hemfosa möjlighet att stärka relationen med statliga och kommunala aktörer inom området. Vi är också mycket nöjda över att förvärva två fastigheter för kontorsverksamhet och skola i Borås och därmed stärka Hemfosas närvaro på orten, kommenterar Anna Alsborger, transaktionschef på Hemfosa, i ett pressmeddelande.

  Mattias fröjd

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived