+
Lage Backlund är ny HR-chef på Forsen. Foto: Forsen
 • Han är ny HR-chef på Forsen: “Ett fint företag”

  PUBLICERAD 2019-12-10 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-12-10 13:32

  Lage Backlund har de senaste sex åren jobbat som konsult inom personal- och organisationsfrågor men tar nu steget in på samhällsbyggaren Forsen och blir deras HR-chef.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Forsen har cirka 200 anställda varav de flesta är civil- eller högskoleingenjörer, främst inom samhälls- eller väg- och vattenbyggnad. Men här finns också arkitekter och projektledare och en rad andra funktioner. Bolaget kallar sig själva specialister på projekt-, projekterings- och byggledning inom framför allt hus, anläggning och bostad och arbetar med flera olika genomförandeformer.

  Vill växa

  Siktet är inställt på tillväxt och en av de uppgifter som nytillträdda HR-chefen Lage Backlund har att jobba med framöver är att ytterligare öka bolagets attraktionskraft som arbetsgivare.

  – Tiden är inne för mig att göra något annat än att konsulta och jag lockas av Forsens resa och kultur. Det är ett fint företag med en stark positiv kultur och här finns en fin ambition när det gäller att förädla det man har, säger han till Byggindustrin.

  Läs även: Hon avancerar inom Forsen

  Lage Backlund beskriver kampen om kompetens som en av byggbranschens främsta utmaningar. Företag som vill stå sig i konkurrensen måste kunna locka med en positiv arbetsmiljö och kultur.

  – När en arbetsplats är attraktiv för befintliga medarbetare anställda så kan man lättare locka nya medarbetare till sig. Därför blir det mycket fokus på att förädla det som redan finns här, säger han.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived