+
Tre tunga namn i branschen listas på ny hållbarhetslista.
 • Fastighetsfolk på tung hållbarhetslista

  PUBLICERAD 2019-12-10 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-12-10 15:14

  När tidningen Aktuell Hållbarhet listar 25 hållbarhetsprofiler som de stora bolagen bör slåss om för att få in i sina styrelser kommer flera från fastighets- och samhällsbyggnadsbranschen.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Två av tre styrelser för stora noterade bolag i Sverige saknar personer med tidigare erfarenhet eller kompetens inom hållbarhet. För mellanstora och mindre bolag ser det betydligt sämre ut, skriver Aktuell Hållbarhet och tipsar om 25 tunga namn som styrelsegrupperna genast bör intressera sig för.

  Fyra namn

  Tre av dem kommer från fastighets- och samhällsbyggnadsbranschen; Skanskas globala hållbarhetschef Lena Hök, Castellums hållbarhetschef Filip Elland och WSP:s hållbarhets- och innovationschef Maria Brogren.

  Lena Hök, Skanska. Foto: Skanska

  Maria Brogren, WSP. Foto: WSP

   

  Filip Elland, Castellum. Foto: Castellum

  Värt att nämna är också att Gustav Stenbeck, vd på Mestro, ett bolag som hjälper just fastighetsbolag att minska sin energikonsumtion finns med på topp 25-listan.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived