+
Sven-Olof Johansson, vd för Fastpartner. Foto: Vincent Palma.
 • Fastpartner tar ytterligare steg mot investment grade

  PUBLICERAD 2019-12-13 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-12-13 10:49

  Fastpartner emission av D-aktier är slutförd och bolaget tillförs därmed cirka 700 miljoner kronor i eget kapital. Det stärker bolaget i jakten på att nå kreditbetyget investment grade.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fastpartner uppger i ett pressmeddelande att 8 500 000 stamaktier av serie D emitterats. Priset i erbjudandet fastställdes till 84 kronor per aktie efter ett anbudsförfarande (så kallat bookbuilding). Slutkursen hamnade därmed i den nedre delen av det tidigare angivna intervallet 84-88 kronor.

  Bolaget tillförs därmed 714 miljoner kronor före transaktionskostnader. Dessa har tidigare uppskattats till 14-16 miljoner kronor.

  Fastpartner skriver att likviden från emissionen kommer användas till fortsatt tillväxt genom förvärv samt projekt- och fastighetsutveckling i befintligt bestånd.

  Nyemissionen resulterar i en utspädningseffekt för befintliga aktieägare om 4,35 procent avseende aktierna och 0,47 procent avseende rösterna i bolaget.

  D-aktien har börjat handlas på börsen på fredagen. Kursen ligger i skrivande stund på 88,50 kronor.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived