+
Per H Börjesson och Per-Olof-persson. Foto: Spiltan
 • De skapar nytt bolag inriktat på samhällsfastigheter

  PUBLICERAD 2019-12-03 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-12-03 11:54

  Investmentbolaget Spiltan och fastighetsbolaget P&E startar tillsammans med en svensk pensionsstiftelse det nya bolaget P&E Samhällsfastigheter.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Samhällsfastigheter är ett segment som på senare år utvecklats till ett eftertraktat segment bland investerare.

  – Investeringar i den här typen av fastigheter rimmar väl med våra värderingar, då vi är en långsiktig investerare som satsar på Sverige. Som investering är samhällsfastigheter också attraktiva eftersom de har långa hyreskontrakt och ger en hög avkastning på den egna insatsen i lågränteklimatet, säger Spiltans vd Per H Börjesson enligt ett pressmeddelande.

  Skola på Öland

  De första projekten som byggs via P&E Samhällsfastigheter blir en skola för Mörbylånga kommun på Öland och ett djursjukhus i Jönköping. Planen är att på lång sikt investera i fler liknande projekt runtom i Sverige.

  Spiltan uppger i pressmeddelandet att bolaget har en lång historik med framgångsrika investeringar i fastighetsbolag.

  P&E har sedan starten för 28 år sedan byggt upp en fastighetskoncern där bolaget tillsammans med institutioner investerar och ansvarar för projektutveckling, fastighetsförvaltningen och ekonomiadministrationen. Genom P&E Samhällsfastigheter flyttar man fram positionerna och tar en högre andel av investeringen än i tidigare projekt.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived