+
Rutger Arnhult, vd Klövern. Bild: Agora
 • Arnhult stärker greppet om Castellum

  PUBLICERAD 2019-12-06 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2019-12-06 09:12

  Huvudägaren Rutger Arnhults grepp om Castellum har under november månad stärkts ytterligare något, om än indirekt. Corem Property Group som kontrolleras av Arnhult har under månaden gått in och köpt över 2,5 miljoner aktier.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det framgår av ny data som sammanställts av ägartjänsten Holdings.

  Corems innehav i Castellum motsvarar 0,93 procent av kapitalet och lägger man det till de 10,95 procent som Arnhult flaggade för i september så kontrollerar han nu 11,88 procent av kapital och röster i den Göteborgsbaserade fastighetsjätten. I Corem äger Rutger Arnhult cirka 42 procent, enligt Holdings.

  Corem sålde under sommaren en väldigt stor portfölj logistikfastigheter till Blackstone och har efter den affären en väldigt stark kassa. Vid utgången på tredje kvartalet hade logistikbolaget likvida medel om 355 miljoner kronor och kortfristiga placeringar om 400 miljoner enligt delårsrapporten.

  Marknadsvärdet på Arnhults och Corems sammanlagda Castelluminnehav är 6,7 miljarder kronor.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived