+
 • Alf Göransson föreslås bli ordförande för NCC

  PUBLICERAD 2019-12-06 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-12-06 16:35

  NCC:s valberedning föreslår att den tidigare vd:n Alf Göransson väljs till ny styrelseordförande vid bolagstämman i vår efter att den nuvarande ordförande Tomas Billing avböjt omval.

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Göransson var vd och koncernchef för NCC under åren 2001-2007 samt vd och koncernchef för Securitas under perioden 2007-2018. Han har varit ledamot i NCC:s styrelse sedan 2019.

  I nuläget är Alf Göransson styrelseordförande i Loomis och Axfast. Han är även styrelseledamot i Sweco, Attendo, Hexpol, Melker Schörling AB och Sandberg Development Group.

  – För valberedningen är det glädjande att kunna föreslå Alf Göransson till ny styrelseordförande. Alf har kunskap och erfarenhet som kommer att kunna bidra till ett ännu starkare NCC, säger valberedningens ordförande Viveca Ax:son Johnson enligt ett pressmeddelande.

  – Vi vill samtidigt rikta ett stort tack till Tomas Billing för många år av värdefulla insatser. Tomas har varit ledamot sedan 1999 och ordförande sedan 2001.

  Valberedningen föreslår vidare att Simon de Château väljs till ny ledamot av styrelsen. Simon de Château är ordförande i Alma Property Partners samt styrelseledamot i Atrium Ljungberg, Willhem AB och Akka Egendom.

  Han har tidigare varit vd och koncernchef för Sveafastigheter, 2003-2013, och finansdirektör i Leimdörfer Real Estate Investment Bank, 1998-2003.

  – Valberedningen föreslår Simon de Château till ny styrelseledamot. Simon har en gedigen branscherfarenhet som vi bedömer kommer att vara värdefull i NCC:s styrelsearbete, säger Viveca Ax:son Johnson.

  NCC:s valberedning består av Viveca Ax:son Johnson, styrelseordförande i Nordstjernan AB och Simon Blecher, förvaltare Carnegie Fonder, samt Anders Oscarsson, aktiechef AMF/AMF Fonder.

  Årsstämman går av stapeln 1 april 2020.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived