+
Illustration av Wallenstams nya bostadsprojekt i Rosendal, Uppsala.
 • 161 nya bostäder i Rosendal

  PUBLICERAD 2019-12-06 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-12-06 13:25

  Wallenstam utvecklar nya bostäder i Rosendal, Uppsala, under projektnamnet Flanören. Planen omfattar totalt 161 nya hyresrätter, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Bostäderna byggs intill Torgny Segerstedts allé och kommer ligga i anslutning till det framtida Rosendals Torg. Projektet innefattar tre byggnader på sex, åtta och tio våningar.

  – Vi ser fram emot att fortsätta bidra till fler nya hem i Uppsala. Flanören är vårt tredje nyproduktionsprojekt i just Rosendal, ett attraktivt område som erbjuder en härlig mix, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam, i en kommentar.

  Byggnationen påbörjad

  Under fredagen satte Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande i Uppsala och bolagets vd Hans Wallenstam spaden i marken för att officiellt markera byggstarten.

  – Det här innebär startskottet för den tredje etappen och Wallenstams bostäder kommer vara ett viktigt tillskott i området, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande i Uppsala, i pressmeddelandet.

  Wallenstam har varit verksamma i Uppsala sedan 2014 och har utöver projekten i Rosendal även bidragit till nya bostäder i Gränby och Östra Sala backe.

  Ajda Dzambic

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived