+
 • Ytterligare svag konjunktursignal för industrin

  PUBLICERAD 2019-11-01 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-11-01 10:51

  Inköpschefsindex för industrisektorn försvagades ytterligare i oktober, tvärtemot vad analytikerna hade förutspått.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Silf/Swedbanks Inköpschefsindex för industrisektorn sjönk till 46,0 i oktober från 46,1 föregående månad. Förväntningarna låg på 46,9 enligt Infront Datas analytikersammanställning.

  Fyra av fem delindex i PMI noterades under 50-strecket, vilket visar på en utbredd och svag aktivitet i industrin.

  – Det är andra månaden i rad som indexet är utanför tillväxtzonen och på nivåer som inte har noterats sedan slutet av 2012. Det tyder på att tillväxten i svensk industri har minskat under de senaste månaderna sannolikt påverkade av en svagare omvärldskonjunktur, säger Jörgen Kennemar, ansvarig för analysen av inköpschefsindex på Swedbank, enligt ett pressmeddelande.

  Inköpschefsindex är en konjunkturmätare för den svenska ekonomin som genomförs i samarbete mellan Swedbank och Silf. Varje månad inhämtas konjunkturstatistik från inköpschefer som ingår i en svarspanel. Ett indextal över 50 indikerar tillväxt medan ett indextal under 50 innebär en nedgång.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived