+
Vonovias vd Rolf Buch Bild: Vonovia
 • Vonovia lägger budpliktsbud på Hembla

  PUBLICERAD 2019-11-07 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-11-07 17:12

  Tyska Vonovia lägger ett bud på samtliga aktier Hembla, vilket bolaget var tvunget att göra efter att ha köpt en majoritet av aktierna från amerikanska Blackstone för ett par månader sedan.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Vonovia bjuder 215 kronor per B-aktie i Hembla, vilket motsvarar ett bolagsvärde på 20 miljarder kronor. Priset är detsamma som  betalades när Vonovia genom affären med Blackstone lade beslag på motsvarande 64 procent av kapitalet och 72 procent av rösterna.

  Budnivån kommer inte höjas uppger Vonovia i dagens pressmeddelande. Formuleringen innebär att det inte heller är möjligt att göra så enligt Nasdaq Stockholms regler.

  Vonovia avser att behålla Hemblas nuvarande utdelingspolicy och inte betala några utdelningar de kommande åren. Pengarna ska istället användas till fastighetsinvesteringar, vilket enligt bolaget är i linje med dess långsiktiga investeringsfilosofi.

  – Att förvalta våra innehav på ett socialt hållbart sätt som sätter hyresgästen i centrum för vår affärsverksamhet har också visat sig vara en attraktiv investering för våra aktieägare, säger Vonovias vd Rolf Buch, enligt pressmeddelandet.

  Aktien har handlats nära 215 kronor sedan den affären kungjordes 23 september, vilket är 11,5 procent högre än vad den stängde på närmast föregående handelsdag.

  Budet löper från 11 november till 9 december.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived