+
Sejen3, eller Aura, har sålts av Skanska till Vasakronan. Foto: Objektvision
 • Vasakronan köper kontorsfastighet i Malmö CBD

  PUBLICERAD 2019-11-11 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-11-11 08:24

  Vasakronan köper en nybyggd kontorsfastighet i centrala Malmö för 430 miljoner kronor av Skanska. “Hyresutvecklingen för moderna kontorsfastigheter är uppåtgående i Malmö”, säger Johanna Skogestig, vd på Vasakronan.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det är projektet Aura och fastigheten Sejen 3 på Universitetsholmen som Vasakronan köper av Skanska.

  Fastigheten är uppförd i år och omfattar 6 700 kvadratmeter uthyrningsbar area varav knappt 5 700 kvadratmeter kontor. Bland hyresgästerna finns Grant Thornton, Lindab och Trägårdh Advokatbyrå.

  Vasakronan som på senare år lämnat Lund och sålt en rad fastigheter i regionen för cirka 2 miljarder kronor betraktat Malmö som ett område med positiv utveckling och en stad att satsa på.

  – Hyresutvecklingen för moderna kontorsfastigheter är uppåtgående i Malmö. Aura är en attraktiv produkt med lokaler som efterfrågas på marknaden. Med förvärvet förstärker vi vår närvaro på Universitetsholmen, ett område som förväntas fortsätta ha en positiv utveckling, säger Johanna Skogestig, vd på Vasakronan, i ett pressmeddelande.

  Sejen 3 kommer att miljöcertifieras enligt LEED Platina och Vasakronan tillträder den 2 december 2019.

  Skanska köper i samband med försäljningen av Aura en byggrätt, Regndroppen 1 i Hyllie, av Vasakronan i ett separat avtal värt 85 miljoner kronor.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived