+
Henrik Svanqvist, vd på Tmpl Solutions och det samägda bolaget Tmpl Work. Foto: Tmpl / Mostphotos
 • Vasakronan startar proptech-bolag – styr kontorstjänster med app

  PUBLICERAD 2019-11-06 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-11-06 09:02

  Vasakronan och proptech-bolaget Tmpl Solutions i Uppsala har startat ett gemensamt bolag för att digitalisera kontorsfastigheter. ”Hyresgästen kan boka och beställa via en app i telefonen”, säger Henrik Svanqvist, vd på nystartade Tmpl Work.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Bolaget utvecklar en digital plattformen som kopplas till kommersiella lokaler, enkelt förklarat innebär det att alla kontorshyresgäster via en app i telefonen kan utföra en rad tjänster. Till exempel boka mötesrum, beställa lunchmat och fika eller tågbiljetter.

  – Det här är en teknisk plattform som ökar produktiviteten och ger bättre service för alla som nyttjar ytorna. Och det är inte något som vi erbjuder enbart Vasakronan utan detta hoppas vi kunna rulla ut på bred front även till andra bolag i branschen, säger Henrik Svanqvist till Fastighetsnytt.

  Ska rullas ut brett nästa år

  Målsättningen är att Tmpl Works plattform ska vara tillgänglig på den nordiska marknaden efter sommaren 2020.

  Tmpl Works plattform kommer till en början att användas i Vasakronans coworking-koncept Vasakronan Arena vid Sergels torg i Stockholm och därefter kommer fastighetsbolagets totala bestånd successivt kopplas upp mot plattformen.

  – Vi ser satsningen på ett modernt digitalt kundgränssnitt som ett naturligt steg i vår ambition att ge fastighetsbranschen helt nya digitala förutsättningar. Alla satsningar vi gör kommer vi att göra tillgängliga för våra branschkollegor, antingen som open source eller som tjänster från bolag som vi finansierar själva eller tillsammans med andra. Vi är övertygade om att det är enda sättet att skapa förutsättningar för att nå målet med smartare och hållbarare städer inom en rimlig tid, säger Peter Östman, kommunikationschef på Vasakronan.

  Mer om Tmlp Works

  • Plattformen kommer att baseras på RealEstateCore, ett fastighetsgemensamt språk för data kopplat till byggnader.
  • Den branschgemensamma satsningen Accessy, ett initiativ där Castellum, Humlegården, Fabege, Akademiska hus, Fastighetsägarna och Vasakronan tillsammans utvecklar en gemensam branschstandard, kommer att vara grunden för accesshanteringen.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived