+
Olof Andersson, vd för Trianon. Foto: Anna Bristrand.
 • Trianon tillförs 210 miljoner kronor i nyemission

  PUBLICERAD 2019-11-28 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-11-28 14:05

  Trianon har gjort en riktad nyemission av 2,1 miljoner B-aktier till kursen 100 kronor, vilket motsvarar en premie om 2 procent jämfört med stängningskursen den 27 november.

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Det skriver bolaget, som därmed tillförs 210 miljoner kronor före emissionskostnader, i ett pressmeddelande.

  Dessutom har styrelseordförande Mats Cederholm, styrelseledamot Jan Barchan och vd Olof Andersson sålt 800 000 redan existerande B-aktier på samma villkor som i nyemissionen. Bakgrunden till detta är enligt bolaget ett stort intresse från investerare att köpa aktier.

  De 2 100 000 nya och 800 000 befintliga B-aktierna har placerats hos ett antal institutionella och andra investerare, däribland Länsförsäkringar Fonder, Grenspecialisten och SEB Fonder.

  – Skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt var att på ett snabbt och effektivt sätt möjliggöra fortsatt expansion genom värdeskapande investeringar i nyproduktion och befintligt bestånd, genomföra förvärv samt att diversifiera aktieägarbasen i bolaget och främja likviditeten i bolagets aktie, skriver Trianon.

  Ett skäl till att bolaget vill sprida ägandet är att man siktar på en notering på Stockholmsbörsens huvudlista.

  Efter transaktionen kommer Mats Cederholm, Jan Barchan och Olof Andersson, direkt och/eller genom bolag, att inneha sammanlagt cirka 60 procent av aktierna och cirka 71 procent av rösterna i Trianon.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived