+
Alexandra Lauren och Anna Serner ska driva på hållbarhetsarbetet inom Skanska Sverige. Foto: Skanska / Marie-Therese Karlberg
 • Skanskas nya råd för hållbarhet tar hjälp av filmexpert

  PUBLICERAD 2019-11-07 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-11-07 15:43

  Ett nytt innovationsråd ska driva på Skanskas arbete för att komma med nya kreativa hållbarhetslösningar. En av medlemmarna är Svenska filminstitutets vd Anna Serner.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Skanskas nya innovationsråd ingår i det som kallas Sustainovation på Skanska, en plattform med syfte att driva utveckling och innovation med FN:s globala hållbarhetsmål i fokus.

  – Siktet är inställt på att tillsammans med andra möta de globala utmaningarna vi alla står inför och utveckla ett bättre samhälle med gemensam kraft, skriver Alexandra Lauren, vice vd på Skanska Sverige i ett mejl till Fastighetsnytt.

  Uppdraget för Innovationsrådet är att hjälpa Skanska Sverige att nå uppsatta hållbarhetsmål, både externa och interna, genom exempelvis nya affärsmodeller, branschöverskridande samarbeten eller nya lösningar.

  Nio personer

  Innovationsrådets medlemmar är sex till antalet, varav tre är rekryterade externt; Klas Åkerbäck, senior portföljförvaltare i Tredje AP-fonden, Mats Nilsson, director på Ericsson och Anna Serner, vd på Svenska Filminstitutet. Den sistnämnda utsågs nyligen till en av 2019 års viktigaste innovatörer av den amerikanska nöjes- och filmindustrisajten The Wrap, för sitt arbete för ökad jämställdhet inom den svenska filmbranschen.

  – Vi har valt Anna Serner då hon är en förebild inom sin bransch och drivit innovation som vi ser att vi kan inspireras utav, skriver Alexandra Lauren.

  Övriga personer i rådet är Alexandra Lauren själv, Mats Rönnbo, Fredrik Bergenstråhle, Jan Andersson, Håkan Isfalk och Emma Viklund. Samtliga i dag anställda på Skanska Sverige.

  Hur ofta rådet ska sammanträda är inte kommunicerat.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived