+
Ilja Batljan, vd och grundare till SBB. Foto: Mattias de Frumerie
 • SBB tar in halv miljard

  PUBLICERAD 2019-11-04 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2019-11-04 16:13

  SBB har emitterat icke säkerställda obligationer om 500 miljoner kronor.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Lånet löper med en ränta om tre månader stibor  plus 0,66 procent. Emissionen, som gjordes under SBB’s EMTN-program, är en utökning av ett befintligt lån med löptid till november 2021 och kupong om tre månader stibor plus 0,70 procent. Den totala utestående volymen i lånet uppgår efter emissionen till 1 300 miljoner kronor.

  – Denna emission gjordes på SBBs hittills lägsta räntekostnad för löptider om två år. Jag tror att vår starka Q3-2019 rapport och det faktum att marknaden börjar förstå att vi är på väg mot en BBB+ rating leder till att vi kan fortsätta att sänka våra finansiella kostnader och samtidigt stärka vår finansiella position, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, i ett pressmeddelande.

  Mattias Fröjd

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived