+
 • Så här blir Värtahamnens nya “entré”

  PUBLICERAD 2019-11-26 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-11-26 16:33

  Värtahamnen i Stockholm genomgår en förändring till en mer levande stadsdel. En ny illustration visar hur entrén mot området tänkt att se ut.

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Capman bygger ut sin fastighet i kvarteret Lybeck vid Finlandsparken i Värtahamnen för att ge plats åt Rekryteringsmyndigheten. Den befintliga byggnaden är 30 000 kvadratmeter stor och i utbyggnaden tillförs lika mycket yta. Byggnaden växer också på höjden.
  Den nya byggnaden kommer att utgöra entrén mot det framväxande Värtahamnen.

  Kvarteret Lybeck i Värtahamnen. Illustrationer: Capman

  – Kvarteret Lybeck är strategiskt viktigt för Värtahamnens framväxt då det genom sitt läge utgör länken mellan Gärdet och Värtahamnen. Sådana kopplingar är avgörande för att kunna få till den sammanhängande stadsväv som vi vet skapar stadskänsla och uppskattas av människor. Det är därför glädjande att Capman nu utnyttjar den möjligheten på bästa sätt genom att eftersträva stadsliv och koppla ihop bebyggelsen, säger Kristina Alvendal från Stadsutvecklarna i Värtahamnen, i ett pressmeddelande.

  Läs även: Fastighetsägare driver på för spårväg till Värtan

  Kvarteret planeras att certifieras som Leed Gold. Den första hyresgästen beräknas flytta in i maj 2020 och fastigheten planeras stå helt färdig under 2023.

  – I kvarteret Lybeck har vi möjlighet att skapa ett utökat serviceutbud med större gym och restauranger samt högkvalitativa, hållbara kontor i Värtahamnen. Intresset för att hyra in sig i lokalerna i Värtahamnen är mycket stort då det är svårt att hitta större sammanhängande kontorsytor så centralt. Vi har många spännande förfrågningar och ett bra samarbete med staden gällande utvecklingen av stadsmiljön och infrastrukturen, säger Per Tängerstad, partner på Capman Real Estate i en presskommentar.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived