+
Sture Nilsson, vd på Zengun. Foto: Zengun
 • Så gick det för Zengun i kvartal tre

  PUBLICERAD 2019-11-20 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-11-20 13:48

  Zengun ökade omsättningen med sex procent under årets tredje kvartal. Trycket på hemmamarknaden Stockholm är fortfarande positivt, menar vd Sture Nilsson.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Nettoomsättningen i Zengun uppgick i tredje kvartalet till 561 miljoner kronor, vilket är en ökning med sex procent från samma period föregående år. Under en niomånadersperiod har den operativa verksamhetens omsättning ökat med 13 procent. Däremot har rörelseresultatet inte rört sig uppåt, utan står för kvartal tre kvar på 25,7 miljoner kronor.

  ”Vi gör ett bra underliggande resultat med en stabil, bra marginal. Dock påverkas vår totala marginal av svag lönsamhet i RA Bygg. Det påbörjade omställningsarbetet för att stärka konceptet inom byggservice och förbättra lönsamheten i RA Bygg fortgår under hösten”, berättar Sture Nilsson, vd och koncernchef, i sitt vd-ord.

  Fortsatt starkt tryck

  Bolaget noterar ett fortsatt starkt tryck på Stockholmsmarknaden, inte minst inom ombyggnaden av kommersiella fastigheter vilket utgör huvuddelen av Zenguns projekt. Även framåt ser det ut att bli mycket att göra.

  Zengun ska bygga det nya landmärket Strato på uppdrag av CA Fastigheter. Vid Tobaksmonopolet mitt på Södermalm byggs ett unikt torn med 19 våningsplan samt ett intilliggande gårdshus, där sammanlagt cirka 130 bostadslägenheter ska stå inflyttningsklara hösten 2021. Bolaget har också avtalet med fackförbundet Vision om att bygga om deras förbundshus på Kungsgatan i Stockholm.

  ”I båda projekten har Zengun genomfört en inledande projekteringsfas och därefter överenskommit om entreprenadavtal. Båda uppdragen genomförs som totalentreprenader i samverkan”, skriver Sture Nilsson.

  Anders Siljevall

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived