+
Petter Jurdell och Pether Fredholm. Foto: Rikshem och JSB
 • Rikshem sluter nytt tioårsavtal med byggbolag

  PUBLICERAD 2019-11-21 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-11-21 11:04

  Rikshem slöt nyligen ett långt ramavtal med flerfamiljshustillverkaren Sizes. Nu sluter man ytterligare ett tioårigt avtal med ett byggföretag. Syftet är att bygga tusentals nya bostäder kommande tioårsperiod.

  [contant-acide]

  Avtalen med Sizes och JSB ska bidra till att effektivisera byggprocessen och göra Rikshems organisation för att bygga hållbara bostäder runt om i landet så smart och effektiv som möjligt.

  Enligt Petter Jurdell, chef för affärs- och hållbarhetsutveckling på Rikshem, kan ytterligare ett avtal av liknande karaktär att slutas inom kort.

  – Vår ambition är att vi ska ha två eller max tre avtal när det gäller nyproduktion. Det är för att täcka upp hela landet och den typen av projekt vi har, säger han till Byggindustrin.

  Långa avtalstider

  Över tid ska Rikshem trimma de olika samarbetsbolagen mot varandra för att ytterligare slimma produktionen.

  – Den som hela tiden är bäst får flera volymer. Men vi tror på långa avtalstider. De här bolagen levererar helt olika produkter och kommer båda att få ta del av hela vår byggrättsportfölj, säger Petter Jurdell.

  Läs även: Rikshem lovar tusentals nya lägenheter – samarbetar med industriell byggare

  Det nära samarbetet ska minska risken för omtag och leda till att alla parter kan lägga mindre tid på att projekt och anbud som inte leder till affärer.

  – Vi försöker hitta en struktur så att vi vet vem som gör en viss typ av projekt bäst i en viss typ av läge. Syftet är att få så lite dubbelarbete som möjligt.

  Förtätningsprojekt

  Rikshem utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i tillväxtorter i lägen som är en bit utanför centrum.

  – Vår avsikt är att förtäta de områden vi har och på så sätt göra våra områden ännu bättre, säger Petter Jurdell.

  De första projekten som kommer att avropas i det nya avtalet är belägna i Umeå, Sigtuna, Södertälje och Malmö.

  – Vi är väldigt glada över förtroendet vi har fått av Rikshem. Ramavtalet sträcker sig över 10 år och Rikshems ambition är att bygga tusentals hållbara bostäder runt om i landet. Samtidigt handlar avtalet om mycket mer än att producera bra bostäder. Det är ett samverkansavtal som ska utveckla bra bostäder för fler, sätta standarder och tillföra prisvärda, bra bostäder på den svenska bostadsmarknaden, säger Pether Fredholm, vd JSB Construction, i en presskommentar.

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived