+
Lars Wikström, vd Prime Living Bild: Prime Living
 • Prime Livings vd tror på kraftig resultatförbättring

  PUBLICERAD 2019-11-29 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-11-29 15:56

  Prime Living har goda förutsättningar att genomföra Spångaprojektet. Något som banar väg för ett driftnetto på 100 miljoner kronor per år i framtiden. Det skriver bolagets vd Lars Wikström i kvartalsrapporten.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Prime Living har vidtagit en mängd åtgärder de senaste månaderna för att få ordning på den ansträngda finansiella situationen. Bland annat har bolaget minskat sin skuldbörda genom att förmå obligationsägare och aktieägare att delvis byta ut fordringar mot aktier.

  – Läget för verksamheten är fortfarande ansträngt men det gläder mig att kunna säga att viktiga beslut har fattats för att avvärja den akuta krisen. Steg för steg genomförs nu en plan för att bolaget ska kunna realisera de värden som finns i portföljen, skriver Lars Wikström vd-ordet i kvartalsrapporten.

  – Med en rekapitaliseringslösning på plats finns förutsättningar att kunna genomföra Spångaprojektet. Därmed kommer Prime Living i framtiden att kunna förvalta totalt omkring 2 100 lägenheter och generera ett driftsnetto på närmare 100 miljoner kronor per år.

  Minskande intäkter

  Under tolvmånadersperioden fram tills sista september i år uppgick Prime Livings driftnetto till 34,5 miljoner kronor.

  Rapporten visar även att koncernens intäkter minskade under årets nio första månader till 40 miljoner kronor, vilket är någon procent lägre än motsvarande period förra året.

  Rörelseförlusten minskade till 5 miljoner kronor under årets tre första kvartal från förlusten på 191 miljoner under jämförelseperioden.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived