+
Bild: Mostphotos/Sten-Åke Stenberg
 • Oscar Engelbert: “Fakturan är betald”

  PUBLICERAD 2019-11-27 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-11-27 15:28

  Revisionsfirman EY, som normalt granskar Oscar Properties räkenskaper, har enligt Expressen jagat bolaget med en obetald faktura som gått vidare till Kronofogden. Oscar Engelbert uppger till Fastighetsnytt att dröjsmålet beror på bristande rutiner men fakturan ska nu vara betald.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Den aktuella fakturan gällde sammanlagt 630 000 kronor och hamnade i en första vända hos inkassoföretaget Intrum Sverige AB. Den ska senare ha gått vidare till Kronofogden, rapporterade Expressen på onsdagen.

  – Stämmer inte riktigt eftersom fakturan är betald. Det råder ingen oklarhet kring fakturorna och fakturorna är betalda. Detta är orsakat av en brist i rutinen, som inte skall inte hända och det är beklagligt att det hänt, skriver Oscar Engelbert i ett mejl till Fastighetsnytt.

  Expressen noterade vidare i sin artikel att revisorsinspektionen sedan tidigare utreder Ingemar Rindstig på EY för hur ett av Oscar Properties projektet värderades i årsredovisningen. Det gäller företagets planer att bygga på två våningar på projektet Biografen på Övre Östermalm i Stockholm. Bostadsbyggarens årsedovisning för 2018 är undertecknad av just Ingemar Rindstig på EY.

  Oscar Properties aktie backar kring 20 procent på onsdagen.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived