+
Staffan Lorentz, projektchef Norra Djurgårdsstaden vid exploateringskontoret Bild: Johanna Åfreds
 • Oscar Properties har ännu inte betalat

  PUBLICERAD 2019-11-22 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-11-25 15:52

  Den tidsfrist som Stockholms stad gett Oscar Properties att betala knappt 600 miljoner som betalning för fastigheten till Gasklockan går ut på fredagen. Staden har dock inte sett röken av några pengar.

  Textstorlek

  Dela med andra

  – Nej. De har ännu inte erlagt köpeskillingen som skulle erlagts 31 oktober, skriver Staffan Lorentz, projektchef för Norra Djurgårdsstaden vid exploateringskontoret, i ett SMS vid 16-tiden på fredagen.

  För ett par veckor sedan ställde Stockholms stad Oscar Properties inför ett ultimatum: Betala och tillträd fastigheten senast 22 november, annars hävs avtalet.

  – De är i dröjsmål. De ska omedelbart betala och tillträda. Vi har ett avtal som reglerar det. Det är vad båda parterna har att förhålla sig till, sade Staffan Lorentz till Fastighetsnytt tidigare på fredagen.

  – Om det inte inkommer någon betalning idag så kommer vi träffas internt på kontoret nästa vecka och börja diskutera hur vi ska gå vidare i ärendet.

  Oscar Properties har sagt att man inte vill tillträda fastigheten då det finns kvarlämnade föroreningar på fastigheten som man anser vara Stockholms stads uppgift att sanera.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived