+
pengar sedlar Bild: Riksbanken
 • Oscar Properties går vidare med nyemission

  PUBLICERAD 2019-11-26 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-11-26 10:54

  Oscar Properties meddelar att drygt hälften av preferensaktieägarna har godtagit utbyteserbjudandet, vilket bedöms vara tillräckligt för att genomföra detta och gå vidare med nyemissionen av stamaktier.

  Textstorlek

  Dela med andra

  En preliminär sammanräkning visar att cirka 50 procent av det totala antalet preferensaktier och cirka 60 procent av preferensaktier av serie B accepterat erbjudandet att byta ut dessa mot stamaktier.

  Utbyteserbjudandet innebär att Oscar Properties erbjuder 25 nya stamaktier för varje preferensaktie som återköps respektive 50 nya stamaktier för varje preferensaktie av serie B som återköps

  “Baserat på acceptansgraden har styrelsen beslutat att frånfalla villkoret om att minst 70 procent av utestående preferensaktier respektive preferensaktier av serie B anmäls för utbyte och att genomföra utbyteserbjudandet och därmed är även villkoren för att genomföra företrädesemissionen uppfyllda”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

  Värdet på nyemissionen uppgår till cirka 249 miljoner kronor

  Bolaget uppger vidare att acceptperioden för utbyteserbjudandet förlängs till 2 december.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived