+
Tidigare visionsskisser på en linbana i Göteborg. Illustration: Stadsutveckling Göteborg
 • Nytt besked: Linbanan i Göteborgs stoppas

  PUBLICERAD 2019-11-27 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-11-27 10:36

  Det blir inget bygge av en linbana över Göta älv i Göteborg. Det står klart sedan en majoritet av politikerna i Göteborgs stad ställt sig bakom ett stopp för planern, rapportar DN.se.

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Det är DN.se som var först med att rapportera att det högtflygande projektet ställs in. Motståndet mot projektet har vuxit på senar tid med hänvisning till skenande kostnader – och nyligen presenterades en nedbantad version av bygget.

  Läs även: Halva priset på nya linbanan i Göteborg

  Men även det nedbantade förslaget saknar stöd. På onsdagen meddelar Demokraterna och Socialdemokraterna i Göteborgs stad att de inför trafiknämndens sammanträde på torsdagen yrkar på ett nödstopp för planeringen av en linbana, rapporterar DN.se.

  Partierna föreslår istället en satsning på utökad skytteltrafik med elhybridfärjor mellan Hisingen och Majorna samt fler elbussförbindelser, en ny spårväg samt en ny buss, gång- och cykelbro över älven.

  Även Alliansen i Göteborg vill se alternativ till linbanan, rapportera DN.se

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived