+
Fastigheterna i Malmö som Privo Invest sålt till Nyfosa. Foto: Croisette
 • Nyfosa om storköpet: ”Vi är en långsiktig förvaltare”

  PUBLICERAD 2019-11-26 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-11-26 15:19

  Nyfosa köper åtta fastigheter för drygt 800 miljoner kronor i Järfälla, Malmö, Härnösand och Sundsvall.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det är i tre separata affärer som Nyfosa köper sammanlagt åtta fastigheter till ett totalt värde om 826 miljoner kronor.

  Fastigheterna som är belägna i Järfälla, Malmö, Härnösand och Sundsvall har en total yta om cirka 51 916 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde om 70,5 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande från Nyfosa.

  Läs även: Nyfosa växlar upp – norpar transaktionschef

  Bland de största hyresgästerna återfinns Järfälla kommun, Didaktus Skolor, Gunnar Karlsen Sverige AB och Domstolsverket.

  – Det är jättekul att kunna fortsätta förvärva i snabb takt genom ett antal mindre förvärv. Fastigheterna genererar höga och stabila kassaflöden i kombination med en del utvecklingsmöjligheter, framförallt i Järfälla, säger Stina Lindh Hök, operativ chef för Nyfosa, i ett pressmeddelande.

  Inga ytterligare kommentarer

  Hon vill inte gå djupare in på vilken strategi det finns bakom köpet.

  – Vi är en långsiktig förvaltare i övrigt kommenterar vi inte detta mer än via våra pressutskick, säger Stina Lindh Hök till Fastighetsnytt.

  Säljare i Sundsvall och Härnösand är NP3 och säljare i Järfälla är Profi fastigheter.

  I Malmö köper Nyfosa av Privo Invest. Här är det tre nyproducerade lättindustrifastigheter i Nya Fosie/Lockarp intill E6/E4/E20 som byter ägare. I Malmödelen av affären är det Croisette som agerat rådgivare.

  Nyfosa har biträtts av Cederquist.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived