+
Svedmyra ska förtätas med cirka 170 nya hyresrätter. Foto: Mostphotos / Stockholms stad
 • Nytt förslag förtätar Svedmyra centrum

  PUBLICERAD 2019-11-29 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-11-29 15:36

  Stockholmshem presenterar nu ett omarbetat förslag på hur Svedmyra centrum i södra Stockholms ska förtätas med 169 nya lägenheter plus verksamhetslokaler.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Stockholms stads långsiktiga mål är att bygga cirka 140 000 nya bostäder fram till 2040 och nu presenterar det kommunala bolaget Stockholmshem ett förslag på hur 169 hyresrätter kan ta plats runt den i södra Stockholm mycket kända matbutiken Bea vid Svedmyra centrum.

  Förslaget omfattar den befintliga fastigheten Sexmännen 1 som ägs av Stockholmshem samt fem nya flerbostadshus på 6-8 våningar.

  Investeringen beräknas till 430 miljoner kronor och Stockholmshem skriver i sitt förslag till beslut att detaljplanen bedöms kunna antagas av Stadsbyggnadsnämnden under sista kvartalet 2020 och vinna laga kraft ett år senare – om den inte överklagas. Den preliminära byggstarten till våren 2022.

  Parkeringsgarage

  Ett tidigare förslag innehöll hela 270 nya bostäder vid Svedmyra men det förslaget arbetades om efter att stadsbyggnadskontoret slagit fast att det platsen inte lämpar sig för så många nya bostäder.

  Bilparkering för de nya bostäderna ska lösas i befintligt garage, samt i underjordiskt parkeringsgarage under de nya punkthusen. P-talet för bil föreslås vara 0,45 och p-talet för cykel är 3-4 platser/100 kvadratmeter bostad.

  Planförslaget innebär att mataffären Bea kommer att finnas kvar på platsen.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived