+
Visionsbild: Lars Gitz Architects
 • Ny aktör bygger studentbostäder i Malmö

  PUBLICERAD 2019-11-21 AV Anders SIljevall
  UPPDATERAD: 2019-11-21 13:34

  Basecamp, som erbjuder möblerade studentlägenheter i Danmark, Polen och Tyskland, gör entré i Sverige. Bolaget ska bygga 640 student-ettor i Västra hamnen i Malmö.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det är Skandia Fastigheter som har sålt marken, där det i dag finns en parkeringsplats, till Basecamp Student och de nya studentbostäderna blir en del av den nya stadsdelen Masthusen.

  Basecamp Students koncept går ut på att hyra ut möblerade lägenheter, men också att erbjuda väldesignade gemenskapsytor som lounger, gym och gemensamma kök.

  Social bostadsmiljö

  – Vår vision är att utveckla studentbostäder som inte bara är en bas för den enskilda studenten utan också bidrar till att skapa en social och inspirerande bostadsmiljö, säger Jesper Dam, partner och vd för Basecamp Student i Skandinavien, i ett pressmeddelande.

  Om läget i Masthusen säger han:

  – Masthusen och Västra Hamnen är ett perfekt läge för studentbostäder och för oss. Det är promenadavstånd till universitetet, centrum och stranden, det kan väl inte bli bättre?

  Byggstart för projektet sker sommaren 2020 och Basecamps mål är att vara klara för inflyttning inför höstterminen 2022.

  Anders Siljevall

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived