+
NCC:s nya huvudkontor ägs nu av Fastpartner. Foto: NCC
 • NCC säljer nya kontorshuset i Järva krog

  PUBLICERAD 2019-11-25 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-11-25 16:49

  NCC säljer kontorsprojektet, K12, i Järva Krog där bolaget har sitt nya huvudkontor för drygt 1,5 miljarder kronor.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det är Fastpartner som köper det splitternya kontorshuset av NCC och som i samma veva får NCC som hyresgäst. Affären genomförs som en bolagsförsäljning i affärsområde NCC Property Development och baseras på ett fastighetsvärde om 1 540 miljoner kronor efter avdrag för latent skatt.

  – Nu säljer vi K12, det första av totalt tre  kontorsprojekt som vi utvecklar i stadsdelen Järva Krog. Stadsdelen kommer förutom kontorshusen med 1 800 arbetsplatser även inrymma cirka 450 bostäder, service, handel och en förskola, säger Joachim Holmberg, affärsområdeschef NCC Property Development i ett pressmeddelande.

  Kontorsprojektet, K12, omfattar cirka 19 800 kvadratmeter. NCC:s nya huvudkontor utgör knappt 17 000 kvadratmeter. I september i år tecknade även amerikanska multinationella företaget 3M hyreskontrakt för sitt Stockholmskontor på våningen högst upp i K12.

  – Fastpartner förvärvar en fastighet av högsta kvalitet och förstärker därmed sin position som fastighetsaktör i Solna. Vi ser fram emot ett gott samarbete med NCC och övriga hyresgäster samt att få vara en del av områdets fortsatta utveckling, säger Sven-Olof Johansson, vd på Fastpartner i en kommentar.

  Mer om K12 och affären

  • Kontorsbyggnaden är anpassad för ett aktivitetsbaserat arbetssätt.
  • Miljöcertifierad enligt det internationella systemet BREEAM, nivå Excellent.
  • Järva Krog Kvartersstad består av tre nya kvarter. De tre kontorshusen K11, K12 och K21 omfattar totalt 43 000 kvadratmeter kontor med plats för 1 800 arbetsplatser, service, handel och en förskola.
  • Kvarteret får även 450 bostäder.
  • NCC är den primära hyresgästen i fastigheten och därför kommer cirka 40 procent av resultatet från försäljningen att elimineras i koncernen i enlighet med IFRS 16.
  • Uthyrningsgraden för K12 uppgår till 92 procent och NCC lämnar i samband med affären hyresgarantier i 24 månader.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived