+
Anders Danielsson, vd och koncernchef i Skanska. Foto: Skanska.
 • Miljardökning för Skanska

  PUBLICERAD 2019-11-07 AV Anders SIljevall
  UPPDATERAD: 2019-11-07 11:41

  Under årets första nio månader har byggbolaget Skanskas rörelseresultat ökat med 3 miljarder, jämfört med samma period i fjol. Bolagets senaste kvartal överraskade också analytikerna positivt.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Lönsamheten förbättras i byggverksamheten och den kommersiella fastighetsutvecklingen fortsätter att gå starkt. Det konstaterar Skanskas koncern-vd Anders Danielsson i bolagets niomånadersrapport som presenterades på torsdagen.

  Danielsson konstaterar att byggmarknaden är god och att Skanskas mer selektiva anbudsgivande, en strategi som antagits efter 2018 års vinstvarningar och nedskrivningar, kommer att ge ytterligare resultat.

  ”Lönsamheten förbättras tack vare ett fortsatt stabilt genomförande och genom att färdigställa projekt med låg lönsamhet och lägga till nya mer lönsamma projekt till orderstocken förväntas lönsamheten förbättras än mer över tid”, skriver han i rapporten.

  Bättre resultat än i fjol

  Rörelseresultatet för tredje kvartalet landade på dryga 2,1 miljarder kronor. Detta var tio procent högre än börsanalytikernas snittestimat som låg på drygt 1,9 miljarder kronor och Skanska-aktien steg under förmiddagen.

  För perioden januari – september 2019 uppgick Skanskas rörelseresultat till 5,4 miljarder kronor, vilket kan jämföras med samma period 2018 då resultatet uppgick till 2,4 miljarder. Detta innebär en ökning med 114 procent.

  Anders Siljevall

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived