+
 • Linköping i topp i ny rankning över stadsutveckling

  PUBLICERAD 2019-11-11 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-11-11 16:06

  Linköping har lokala företag som är bäst på att driva stadsutvecklingen framåt, enligt en undersökning gjord av Projektengagemang.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Konsultföretaget Projektengagemang har i en enkätundersökning frågat 3 300 svenskar i vilken grad de anser att lokala företag bidrar till en stads utveckling. Fyra av tio, 44 procent av de svarande, uppger att de vill att det lokala näringslivet är med och tar ansvar för stadens utveckling.

  Högst betyg får de lokala företagen i Linköping, följt av Borås och Växjö.

  – Företag, kommuner och universitet arbetar alla med att utveckla våra städer. Konkurrensen med andra städer i och utanför Sverige är hård och därför är det extra viktigt att samarbeta sinsemellan och hitta synergieffekter. Den typen av smarta samarbeten är avgörande för att skapa så kallade kunskapskluster där forskning, innovation, entreprenörskap och globala företag möts. I Linköping finns det starka kluster inom teknik runt SAAB och Ericsson, i Borås samverkar modeföretagen med textilhögskolan och Göteborg har ett starkt globalt kluster inom fordonsindustrin, säger Nicke Rydgren, affärschef på Projektengagemang, i ett pressmeddelande.

  Men alla är inte nöjda. Bara var fjärde tillfrågad tycker att de lokala företagen tar ansvar för stadens utveckling i tillräcklig grad. Mest missnöjda med det lokala näringslivet är invånarna i Göteborg följt av Sundsvall och Gävle.

  Städerna där det lokala näringslivet anses vara bäst respektive sämst på att driva stadsutvecklingen framåt

  Bäst

  1. Linköping
  2. Borås
  3. Växjö
  4. Södertälje
  5. Umeå

  Bottentoppen

  1. Göteborg
  2. Sundsvall
  3. Gävle
  4. Stockholm
  5. Jönköping, Karlstad

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived