+
Peter Norhammar är fondförvaltare på Länsförsäkringar Bild: Privat
 • Länsförsäkringar: Fler utköp från börsen att vänta

  PUBLICERAD 2019-11-15 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-11-19 10:09

  Trenden med uppköp i fastighetsbranschen är här för att stanna. Det säger Peter Norhammar, fastighetsfondförvaltare på Länsförsäkringar, efter SBB:s bud på Hemfosa.

  Textstorlek

  Dela med andra

  SBB meddelade på fredagsmorgonen att man lägger ett kombinerat kontant- och aktiebud som värderar Hemfosa till över 23 miljarder kronor. Länsförsäkringar är enligt Holdings näst största ägare i Hemfosa med 6,3 procent av kapitalet och 6,6 procent av rösterna.

  Det är tredje gången på kort tid som det läggs bud på fastighetsbolag med begynnelsebokstaven H där Länsförsäkringar är storägare. I förra veckan lade Aureit Holding ett bud på finska Hoivatilat och dessutom lade Vonovia sitt tidigare aviserade budpliktsbud på Hembla.

  – Det är jättekul att andra investerare ser värdena i sådant som vi har valt att bli stora ägare i, säger Peter Norhammar till Fastighetsnytt.

  Länsförsäkringar fonder är enligt ägartjänsten Holdings näst största ägare även i Hembla och Hoivatilat med 4 respektive knappt 10 procent procent av rösterna.

  Enligt Norhammar letar sig mycket kapital in i fastighetssektorn för närvarande, både genom direktinvesteringar eller via börsnoterade fastighetsbolag.

  – Bolagen köper varandra och det är även mycket pensionskapital och annat kapital som söker sig till fastigheter. Den här konsolideringstrenden med utköp från börsen, den kommer vi nog få se mer av, säger han.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived