+
Tunnelbanan blir dyrare än tänkt visar ny rapport. Foto: Mostphotos
 • Kostnaderna för nya tunnelbanan skenar

  PUBLICERAD 2019-11-13 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-11-13 16:23

  Utbyggnaden av tunnelbanan i Stockholm blir 9 miljarder kronor dyrare än tidigare beräknat. Det skriver Dagens industri med hänvisning till en ny kartläggning som tidningen tagit del av.

  Enligt kartläggningen, som gjorts av förvaltningen i region Stockholm, beräknas kostnaderna för att bygga ut tunnelbanan nu till 32 miljarder kronor. Den tidigare uppskattningen låg på 23 miljarder kronor.

  Nu kräver det ansvariga trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) att regeringen tillsätter en nationell kriskommission för infrastrukturen.

  ”Det är en substantiell fördyring och nu krävs en kraftsamling för att klara det här”, säger Kristoffer Tamsons till Di.

  Utbyggnaden av tunnelbanan till Nacka, Barkarby och Solna är den största på 40 år och totalt handlar det om två mil nya spår och tolv nya stationer.

  Oskar von Bahr

  1 kommentarer

  1. Ulf Johannisson 2019-11-14

   Vad är det med landstinget/regionen? Karolinska sjukhuset. En T-baneplan 2016 som missade transporter av sprängmassor med pråmfartyg, som man utreder först nu. Och nu blir T-bane-utbyggnaden 9 miljarder dyrare. Vad blir slutnotan?

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived