+
Scandic öppnar nytt hotell i Örebro, Scandic Örebro Station.
 • Klövern hyr ut till Scandic Hotels i Örebro

  PUBLICERAD 2019-11-13 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-11-13 13:57

  Textstorlek

  Dela med andra

  Klövern har tecknat ett 20-årigt hyresavtal med Scandic Hotels i Örebro. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

  Det nya hotellet är en del av Klöverns projekt Örebro Entré i centrala Örebro. Den första etappen avser uppförandet av en byggnad med cirka 8600 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Hyresavtalet med Scandic Hotels omfattar runt 5800 kvadratmeter och verksamheten kommer inrymmas på nio av totalt 14 våningsplan. Övriga ytor är ämnade för kontor.

  – Vi ser med glädje fram emot att få välkomna Scandic Hotels som hyresgäst i Örebro Entré. Hotellet, inklusive restaurang, kommer att på ett positivt sätt bidra till stadsutvecklingen, säger Rutger Arnhult, vd på Klövern, i en kommentar.

  Hotellet kommer heta Scandic Örebro Station och bestå av totalt 160 hotellrum.

  – Scandic Örebro Station blir ett viktigt tillskott till våra två väletablerade hotell i Örebro. Vi adderar ytterligare rum med ett attraktivt läge i en region där vi ser en ökning i efterfrågan av hotellrum, säger Peter Jangbratt, Chef för Scandic Hotels Sverige i pressmeddelandet.

  Hyresavtalet är villkorat av att bygglov erhålls. Inflyttning sker i november 2021.

  Ajda Dzambic

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived