+
Erika Rönnquist Hoh är sedan 28 oktober interim-vd i Tengbom. Foto: Lowell Sverige
 • Hon är tillfällig vd på Tengbom: “Ett fantastiskt bolag”

  PUBLICERAD 2019-11-29 AV Anders SIljevall
  UPPDATERAD: 2019-12-01 21:16

  Efter att Johanna Frelin sade upp sig i somras har Tengbom nu en tillfällig vd-lösning på plats. Erika Rönnquist Hoh, tidigare vd på Lowell Sverige, är sedan en månad tillbaka arkitektfirmans interim-vd.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det var i somras som Tengboms mångåriga vd Johanna Frelin meddelande att hon skulle lämna sin tjänst för att tillträda som vd för Riksbyggen. Sedan den 28 oktober har Tengbom en interim-vd på plats – Erika Rönnquist Hoh.

  – Jag avslutade i höstas mitt uppdrag som vd för Lowell Sverige och fick då frågan att gå in som vd för Tengbom på interimsbasis, säger Erika Rönnquist Hoh till Fastighetsnytt och Byggindustrin.

  Rekrytering har inletts

  Hon har en bakgrund inom Financial services och kommer närmast från Lowell Sverige, som arbetar med kredithantering och inkassotjänster.

  – Arkitektur har jag inte jobbat med tidigare, så jag är väldigt ödmjuk inför uppgiften. Däremot kan jag bolagsledning, struktur och kultur, säger Erika Rönnquist Hoh, som är mitt uppe i en turné där hon besöker Tengboms elva kontor runtom i Sverige och Finland.

  – Mitt prioriterade fokus är att träffa alla kollegor. Tengbom är ett fantastiskt bolag, säger hon.

  Rekryteringen av en permanent vd har inletts och pågår för fullt.

  – Jag har av naturliga skäl ingen insyn i rekryteringsprocessen, men hittar man en extern kandidat har man ju uppsägningstider att ta hänsyn till. Jag har sagt att jag finns tillgänglig fram till sommaren men det kan bli så att det blir kortare, säger Erika Rönnquist Hoh.

  Anders Siljevall

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived