+
Stommen är klar till hälften. Foto: Andreas Jennische
 • Här växer Platzers nya landmärke fram i Göteborg

  PUBLICERAD 2019-11-12 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-11-12 13:51

  Bygget av Platzers nya kontorshöghus Gårda Vesta i Göteborg har nått halvvägs. Med sina 94 meter blir det ett nytt landmärke.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Peab bygger just nu kontorsbyggnaden Gårda Vesta, som blir ett nytt landmärke för Göteborg med sina 94 meter.

  Första spadtaget togs den 17 januari och hittills har allt gått bra.

  – Just nu monterar vi stomme och fasad. Vi har kommit ungefär halvvägs när det gäller stommen, säger Fredrik Christensen, platschef på Peab som bygger på uppdrag av Platzer fastigheter.

  Det nya huset blir ett nytt landmärke för Göteborg och resenärer som kommer till staden med tåg kan inte undgå höjdarbygget. Gårda Vesta blir med sina 25 respektive 14 våningar ett av Göteborgs högsta hus. Höjden når 94 meter och fasaden är gjord av cortenstål.

  Den första inflyttningen ska ske om cirka ett år, vintern 2020.

  Gårda Vesta blir Göteborgs första Well-certifierade kontorsbyggnad. Märkningen rätt hänsyn till människors välbefinnande på jobbet och utgår från sju koncept som påverkar hälsan: luft, vatten, ljus, ljud, kost, motion och välbefinnande.

  Gårda Vesta blir Göteborgs första Well-byggnad. Det uppmärksammas på sant göteborgsmässigt sätt. Foto: Andreas Jennische

  Well-certifieringen har ingen stor praktisk inverkan på själva bygget men under projekteringen har det tagits extra hänsyn till materialval, emissioner, luftkvalitet och belysning.

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived