+
Skärholmen centrum är ett av de sex köpcentrum som Grosvenor äger i Sverige. Foto: Mostphotos
 • Grosvenor tar klimatkliv – lovar nollutsläpp

  PUBLICERAD 2019-11-13 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-11-13 15:00

  Grosvenor lovar nu att nolla sina direkt utsläpp från sina sex svenska köpcentrum till 2030. Från 2050 höjs kraven ytterligare.

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Fastighetsbolaget Grosvenor som äger köpcentrum i Bålsta, Burlöv, Haninge, Lidingö, Väsby and Skärholmen skriver i ett pressmeddelande att bolagets koldioxidutsläpp från köpcentrumen ska vara noll år 2030.

  Från och med 2050 ska målet gälla för hela Grosvenors fastighetsbestånd i världen, skriver Grosvenor i ett pressmeddelande.

  Nolla utsläppen av växthusgaser

  Satsningen är en del av att Grosvenor nu skriver på de krav som World Green Building Council satt upp och som syftar till att hålla den globala uppvärmningen under 1,5 grad.

  Som en del i strategin ska bolaget framöver endast investera i fastigheter som också lever upp till målet om nollutsläpp, uppger Grosvenor.

  – Företag måste ta en ledande roll när det gäller att ta till de lösningar som krävs för att klara klimatmålen. Som ett internationellt fastighetsföretag kommer vi att kunna göra skillnad genom att låta vårt åtagande gälla överallt där vi gör affärer , säger Mark Preston, CEO på Grosvenor Group i en kommentar.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived