+
Fastigheten Gullbergsvass 703:17 ska köpas av Göteborgs stad för att rivas. Foto: Älvstranden
 • Göteborgs stad köper del av fastighet vid vattnet

  PUBLICERAD 2019-11-11 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-11-12 10:40

  Göteborgs stad ska däcka över E45 Götaleden mellan Stadstjänaregatan och Falutorget. För att kunna genomföra projektet köper staden nu en del av fastigheten Gullbergsvass 703:17 av Raila för max 100 miljoner kronor.

  Textstorlek

  Dela med andra

  En första etapp av överdäckningen omfattar sträckan mellan Stadstjänaregatan och Torsgatan enligt det förslag till detaljplan som upprättats omfattas fem kvarter.

  Göteborgs fastighetskontor äger fastigheten som omfattar första till fjärde kvarteret med det sista ägs av det kommunala bolaget Älvstranden Utveckling AB:s dotterbolag, Fastighets AB Raila. Kommunfullmäktige föreslår nu att staden köper byggrätterna för en del av fastigheten av Raila för maximalt 100 miljoner kronor Eftersom köpet väntas bli dyrare än 30 miljoner kronor krävs ett godkännande i kommunfullmäktige.

  Det officiella beslutet fattas den 21 november av Göteborgs kommunfullmäktige.

  Enligt tidsplanen ska detaljplanen för överdäckningen kunna antas av kommunfullmäktige under första kvartalet 2020.

  Andreas Jennische

  2 kommentarer

  1. Cecilia Andersson 2019-11-12

   Detta är fel. Fastighetskontoret köper del av Gullbergsvass 703:17, som är del av detaljplan. Det är byggrätter för bostäder och centrum ändamål. Ovanstående är inte bekräftat av Älvstranden och innehåller många felaktigheter.
   Hälsningar,
   Cecilia Andersson, Chef Fastighetsutveckling Älvstranden

   Reply

   • Andreas Jennische 2019-11-12

    Hej Cecilia. Vi beklagar det som blev fel och har nu rättat. Tack för din uppmärksamhet. / Andreas Jennische, nyhetschef

    Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived