+
Cecilia Åkesson och Alex Lindgren välkomnar skateboardåkare till Gallerian. Foto: AMF Fastigheter
 • Gallerians senaste drag – mötesplats för skateboardåkare

  PUBLICERAD 2019-11-05 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-11-05 10:01

  AMF Fastigheter försöker att göra om Gallerian i grunden, från traditionellt köpcentrum till social mötesplats. I mitten av november öppnar en ny tillfällig arena för skateboardåkare.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Den 13 november öppnar den nya satsningen kallad Push vilket är en förkortning för Performance Sk8 Urban Skate House. Tanken är att under 300 dagar skapa en urban mötesplats där besökare har möjlighet att åka skateboard, uppleva konst och musik, lyssna på föreläsningar samt träffa företrädare för varumärken.

  – Målet med helhetsomvandlingen har varit att göra Gallerian till Stockholms mest dynamiska och kontrastrika handelsplats. Det gör vi genom att erbjuda ett brett utbud av shopping och upplevelser. Push är ett exempel på det. Deras unika blandning av mötesplats, shopping, kultur och skateboard bidrar till lärande, inspiration, gemenskap och umgänge. Just de värden som skapar nyfikenhet och intresse för en handelsplats som vill framåt och vara tillgänglig för fler, säger Gallerians centrumchef
  Cecilia Åkesson i ett pressmeddelande.

  Klassisk skateboardmark

  Push har skapats av nätverket bakom det svenska innovationsbolaget Performance Sk8 och ska erbjuda en trygg, social plats där de kan mötas kring ett gemensamt intresse. Veteranskejtaren Alex Lindgren är en av initiativtagarna till projektet.

  – Jag har själv åkt skateboard i hela mitt liv, inte minst här i Gallerian under 1970-talet. Det är en upplevelse som har gett mig så otroligt mycket både som proffsåkare och person. Skateboarding har blivit en del av min livsstil. Att jag nu kan bidra till att ge en ny generation barn och ungdomar en skateboardupplevelse i Gallerian känns fantastiskt kul, säger Alex Lindgren, i en kommentar.

  Push ges en 1 000 kvadratmeter stor yta på plan 4, en trappa upp ovanför huvudentrén från Hamngatan. Arenan kommer att hålla öppet under Gallerians ordinarie öppettider.

  Andreas Jennische

  1 kommentarer

  1. Ulf Johannisson 2019-11-06

   Det ska hela tiden bli mer tjosan i City med dunkamusik överallt, skateboard mm. Kommer äldre att fly City, kanske också medelålders? Ett nytt centrum för dem en bra affärsidé?

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived