+
Gunnar Tåhlin.
 • Galären vill se fler aktörer

  PUBLICERAD 2019-11-01 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2019-11-01 12:08

  Fastighetsmarknaden i norra Sverige diskuterades under Business Arena Luleå. Gunnar Tåhlin, vd för det Luleåbaserade fastighetsbolaget Galären, ser ett Luleå som går bra men menar att det behövs fler aktörer för att trygga tillväxten.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Transaktionsmarknaden i Sverige har gått som tåget i Sverige under 2019, däremot har inte marknaden i norra Sverige visat samma utveckling. Gunnar Tåhlin menar att bristen på alternativa placeringar och utbud ligger bakom.
  – Säljaren måste ha alternativ till var man ska placera pengarna. Och när kommunerna nu kan låna till nära noll så är det en kort resa till beslut att behålla. Möjligtvis i de lite mindre kommunerna men annars är incitamenten att sälja små, säger Gunnar Tåhlin.

  Det är framförallt Luleå som gäller för Galären då Gunnar Tåhlin menar att avkastningen är bättre än i Stockholm där man byggde några bostadsrätter i Sollentuna för något år sedan.

  – Talar vi jämförelse med närförort är det samma byggkostnad och samma hyresnivåer, skillnaden ligger i markpriset. Samtidigt har vi haft en stabil tillväxt i Luleå under lång tid där marknaden inte svänger på samma sätt, säger Gunnar Tåhlin.

  Men Luleå behöver växa ytterligare och de 200 miljoner per år som Galären investerar i Luleå räcker inte, menar Gunnar Tåhlin, och man har själva verkat för att få in fler aktörer.

  – Går det bra för Luleå går det bra för oss, säger Gunnar Tåhlin.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived